نیروی دریایی لیتوانی

نیروی دریایی لیتوانی کوچک اما جاه طلب، نیروی دریایی لیتوانی قصد دارد بواسطه یک برنامه بروزرسانی برروی شناورهای ضد مین کلاسTripartite ، توانایی شکار مین های دریایی را در ناوگان خود افزایش دهد. ارزش این سرمایه گذاری 21 میلیون یورو است. به نقل از پایگاه نیروی دریایی لیپجا (Liepaja) این بزرگترین پروژه به روزرسانی در نیروی دریایی لیتوانی است.
ناوگان فعلی نیروی دریایی لیتوانی از سونار بدنه (Hull Mounted Sonar) برای شناسایی و طبقه بندی مین ها بهره می برد. ولی در پروژه جدید پس از شناسایی مین مورد نظر ملوانان در مرحله بعد با آباندازی AUV های نسل جدید گروه ECA (کمپانی نوآور در زمین وسایل بدون سرنشین در کشور فرانسه) عملیات تخریب و پاکسازی را انجام می دهند. در حال حاضر هدف نیروی دریایی لیتوانی نوسازی ناوگان دریایی لیتوانی با جایگزین کردن سیستم های بدون سرنشین به روز و قابل اعتماد به جای سونار بدنه است. برای رسیدن به این برنامه نیروی دریایی لیتوانی یک مناقصه در ماه مه 2019 را ارائه نمود. تا جاییکه خبرها نشان می دهند، تا به حال 5 کمپانی در مناقصه شرکت کرده اند که شامل گروه های ECA، Thales and ID Robotica SA، Leonardo، Atlas Elektronik هستند.
انتظار می رود با توجه به مراودات صورت گرفته، انتخاب کارفرما نهایی تا پایان سال 2019 انجام شود. چونکه شرایط دریایی باعث می شود عملکرد سونار بدنه دچار اغتشاش و خطا شود نیروی دریایی لیتوانی به سوی استفاده از AUVهای هوشمند سوق می یابد. این AUVها می توانند در نزدیکی بستر دریا فعالیت و تصاویر با کیفیت بالاتری تهیه و به شناور ارسال نمایند.
نیروی دریایی لیتوانی در نظر دارد هواپیماهای بدون سرنشین PAP قدیمی (کوادروتور) را با AUV های مجهز به سونار با دیافراگم مصنوعی SAS[1] که می توانند شعاع عملیاتی را از 100 تا 500 متر را افزایش دهند، جایگزین نمایند. در این راستا سیستم های شبیه سازی جدید و ایستگاه های کنترلی بسته به سیستم انتخابی خریداری می شوند و از لحاظ فنی نیز این روش تعداد کنسول های مورد نیاز برای ماموریت را نیز کاهش می دهد. به جزء بهبود توانایی های شکار مین، نیروی دریایی لیتوانی همچنین قصد دارد سیستم های ناوبری و C2 (سطح مشترکی استاندارد بین سیستم های کنترل سلاح، سونار و فرماندهی است) شناورهای خود را به روز رسانی نمایید که شامل نرم افزارهای ناوبری و خودکاربودن[2] است.
از سویی دیگر به گفته منبع نیروی دریای لیتوانی این برنامه های کوتاه مدت بوده و تا سال 2030 را پوشش می دهند. برخی از ویژگی های مهم AUV مدل A9-M شامل : نحوه بکارگیری و جابجایی آسان، سونار با رزولیشن بالا و اسکن از کنار، سیستم دقیق ناوبری براساس اینرسی، ماژولار بودن و تعمیر وبازیابی راحت، علائم ردیابی و مغناطیس پایین می توان نام برد. این وسیله دارای ارتباطات براساس : UHF، وافای، شبکه . آکوستیکی است. عمق کاری A-9 از 3 تا 200 متر است.
[1]synthetic aperture sonar
[2]AutoPilot
دیدگاهتان را بنویسید